Land och rike runt!

Hej! Jag heter alltså Gustav Pettersson och detta är min blogg om slott, herresäten och fastigheter i största allmänhet, dock helst med en intressant historia. I sommarvärmen som äntligen infunnit sig i Sverige har jag åkt land och rike runt för att försöka hitta intressanta objekt att fotografera och dokumentera. Jag har nämligen länge haft en rädsla för att alla dessa gods och gårdar snart kommer att renoveras sönder och förlora sitt historiska värde. Av den anledningen så tror jag att mitt dokumenterande kan komma att bli värdefullt i framtiden.

En av de allra bäst bevarade och bästa herrgårdar i Sverige är Herrborum som tidigare beboddes av Magnus Stenbock som förövrigt var en intressant person som verkligen hade spännande och inte sällan kontroversiella åsikter om allt möjligt. Han var starkt konservativ, får man lov att säga. Herrborum ligger förövrigt i Söderköpings kommun och har läge vid vatten. Riktigt kul att få besöka denna herrgård!